Martin Stuchtey komt bij Robin Food Coalitie uitleggen hoe je ecosysteemdiensten kan verwaarden op de balans

Meer weten?
Neem contact op met onze Director of Operations.
Noa Widdershoven
Noa Widdershoven
Categorie
Nieuws
Publicatiedatum
20-04-2023
Auteur
admin

Mooi nieuws voor de bijeenkomst van de Robin Food Coalition op 22 november in Waddinxveen: accountants kunnen goedkeuring geven om secundaire bronnen te gebruiken om de duurzaamheidsimpact van je bedrijf op de balans te activeren. Een schitterende kans om natuurlijk kapitaal te verzilveren! Martin Stuchtey (oud-directeur McKinsey, oprichter van Systemic en de Landbanking Group) komt samen met zijn collega Tobias Bandel naar Waddinxveen om deze kans met te bespreken.

Op 22 november komt de Robin Food Coalitie (zie onder voor meer info) op het hoofdkantoor van Eosta bijeen. Afgelopen week veroorzaakte de lancering van de Nationale Piskijker, die glyfosaattesten uitdeelt, veel reuring op o.a. Radio 1 en Hart van Nederland. Binnen 24 uur werden 5000 aanvragen ingediend. Behalve Martin Stuchtey staat op de agenda:

  • Een inspirerende bijdrage van Jack Stroeken over ‘Kansen met Food for Health – concrete doorvertalingen voor biologisch’.
  • Nieuwe True Cost Accounting pilot waarin we gangbare met bio-landbouw vergelijken voor Nederland. Een en ander in samenwerking met Ministerie LNV, VNO-NCW, Netherlands Food Partnership, Boston Consulting Group en Rabob
  • Oplossingen voor knellende wet- en regelgeving die het de biosector lastig maakt. Dit op verzoek van VNO-NCW die hun hulp hierin hebben toegezegd.

De Robin Food Coalitie is een coalitie van duurzame (veelal biologische) MKB-bedrijven en wetenschappers die een einde wil maken aan ‘het gerotzooi met ons eten’. Robin Food richt zich de komende jaren op (1) disruptieve communicatiecampagnes en (2) het meetbaar maken van impact van duurzame voedselproductie in het MKB. De Coalitie wil hiermee de positie van biologische bedrijven versterken en een markt ontwikkelen waarin de consument goede en gezonde producten kan kopen met een positieve impact op mens en planeet; en waarin de boeren beloond worden voor hun bijdrage aan gezondheid, gemeenschap en het ecosysteem.

Voor duurzame, ecologisch georiënteerde pioniers die zich nog willen aansluiten bij de Robin Food Coalitie: zie www.robinfoodcoalition.com.

Deel dit artikel Link kopiëren
Meer weten?
Neem contact op met onze Director of Operations.
Noa Widdershoven
Noa Widdershoven